Mark

PROJECTS


STABAT MATER
(2022)


four singers
two mime players
one drummer
the mother stands sadly
her eyes are turning back into her stomach
searching for the child she used to be.

STABAT MATER is an interdisciplinairy performance about how to live if we seem to lose the child in ourselves. Seven performers are searching for their voices when they find out the child inside them has died.

STABAT MATER is a performance that is always under construction, changing in every new stage. For Come Together in Frascati this performance will have it’s first deconstruction form, where only two performers stand on stage. For Gaudeamus Festival, 4 singers and a mime player took over the stage.
STABAT MATER was nominated for the HKU Awards 2022.

Wynold Verwij (Klassiek Centraal) over STABAT MATER deconstructed op Gaudeamus 2023:
‘Vervuurt verraste met een ingetogen muziektheaterdans over de zoektocht naar het kind in onszelf. Vier zangers en een danseres bouwden een expressieve en evenwichtige expositie (“where are you? I am waiting”) op waarbij de zangers zowel in solo als in tutti geheel in het verhaal opgingen. De dans is een dans van wanhoop om het gemis van onbevangenheid maar ook een van hoop op terugkeer van de kindertijd wanneer de danseres de buik van de twee vrouwelijke solisten in haar dans betrekt. Dans, muziek en boodschap zijn vindingrijk op elkaar afgestemd.’

Lees de volledige recensie hier.

_____________________________

MUSIC & DIRECTION
Mees Vervuurt
PERFORMANCE
Cyprien Crabbé, Femke Hulsman, Mees Siderius, Merette van Hijfte, Pleuni Veen, Veronika Akhmetchina, Wessel van der Ham
LIGHT DESIGN
Chiel ten Cate
COSTUMES
Floren Bloch
DRAMATURGY
Roel Meijvis
POSTER
Tibor Dieters